achtergrond bengaal

De fascinatie voor de schoonheid en onafhankelijkheid van wilde katten heeft ertoe geleid dat mensen gekke dingen deden, zoals het vangen van dieren zoals ocelotten en cheeta's en die proberen te temmen. Altijd zonder succes. Eén van hen was een Amerikaan genaamd Jean S. Mill, die in 1963 een bengaals fokprogramma begon door kleine wilde Aziatische luipaardkatten en tamme kortharen te kruisen. Haar doel was om een ​​kat met een luipaard uiterlijk te creëren met vriendelijke huisdier kenmerken. Het resultaat was de bengaal.

Het nieuwe ras dankt zijn naam aan de wetenschappelijke naam van de Aziatische luipaardkat, Felis Bengalensis. De bengaal werd in 1986 volledig erkend door The International Cat Association.

persoonlijkheid

De bengaal is een zeer intelligente, actieve en nieuwsgierige kat. Hij is erg leuk om mee te leven, maar houd er rekening mee dat hij veel interactie en entertainment vereist. Daarom is de bengaal misschien niet voor iedereen de beste kat, vooral niet voor degenen die nog nooit een kat hebben gehad. Heeft u ervaring met katten en wilt u de uitdaging aangaan? Dan is de bengaal een geweldige kat om in het gezin te hebben.

intelligente klimmer

Hij houdt erg van klimmen, dus de behoefte aan een speelrek in de hoogte is groot. In tegenstelling tot veel andere katten speelt de bengaal ook graag in het water. Wees dus niet verbaasd als uw bengaal meegaat onder de douche of in het bad springt. Omdat hij zeer intelligent is, houdt hij ervan om mentaal uitgedaagd te worden. Gebruik hiervoor speeltjes zoals interactief speelgoed of puzzel speelgoed die na het oplossen van een taak een beloning geeft. Of leer uw bengaal trucs. 

sociale kat

Met een bengaal krijgt u een zelfverzekerde, spraakzame en vriendelijke kat die altijd alert is. Hij is aanhankelijk en houdt van hun gezinsleden en zal er alles aan doen om aandacht van hen te krijgen. De meeste bengalen kunnen ook goed overweg met andere huisdieren, zoals honden.

uiterlijk, maat en gewicht

De bengaal is een kat van gemiddelde tot grote maat. Volwassen mannetjes wegen ongeveer 4,5 tot 7 kilo en vrouwtjes ongeveer 3,5 tot 4,5 kilo. Er bestaan uitzonderingen waarbij het gewicht van de mannetjes 10 kilo is.

Bengalen zijn echte atleten met een sterk gespierd lichaam met middellange benen en grote ronde poten. Het hoofd is breed en wigvormig met ronde contouren, kleine tot middelgrote oren en grote ovale ogen. De staart van de bengaal is dik met een ronde, zwarte punt.

kleur

De vacht van de bengaal is kort met een aantrekkelijk gevlekt of gemarmerd patroon in verschillende kleuren, zoals goud, bruin, roest, oranje en ivoor. Hoewel bruin, zilver en sneeuw de enige goedgekeurde kleuren zijn. Sommige katten hebben opvallende rozetten of vlekken die zijn opgebouwd uit verschillende kleuren. Als hij op zijn rug rolt, ziet u de karakteristiek gevlekte buik.

vachtverzorging

De vachtverzorging is bij dit ras heel makkelijk. Borstel uw bengaal wekelijks om de hoeveelheid stofwolken en haarballen in uw huis te verminderen. Bovendien geniet uw bengaal van de aandacht die hij krijgt tijdens het borstelen.

speciaal ras

De intelligente bengalen houden van oefeningen zoals clickertraining, puzzel speelgoed, apporteren en trucs. Als deze kat zich verveelt, zal hij dingen vinden om kapot te maken, op meubels te klimmen of lades te openen en zo op zoek te gaan naar nieuw speelgoed of voedsel.

voeding

Vanwege hun actieve en energieke aard hebben bengalen een uitgebalanceerd dieet nodig dat rijk is aan eiwitten. Neem contact op uw dierenarts voor vragen of opmerkingen over de voeding die het beste past bij uw kat. En aangezien bengalen uitstekende jagers zijn, zullen ze zelf ook prooien vangen - als ze buiten komen.